Viresmo

De Versbox speelt in op mentaal afhaalgemak en minder foodwaste

NordCap Nederland introduceert De Versbox. Dit is een smart versboxsysteem waarmee bedrijven uit de foodservice en de institutionele sector hun gekoelde producten 24/7 aan consumenten kunnen aanbieden op een hygiënische en voedselveilige manier die bovendien hufterproof is. Dankzij dit afhaalsysteem spelen bedrijven in op trends als minder foodwaste en mentaal gemak voor de hedendaagse consument.

De Versbox bestaat uit een gekoeld versboxsysteem met 8 tot 14 modulair in te delen vakken dat eenvoudig te koppelen is aan een website of webshop. Dit slimme en ‘on demand’-afhaalsysteem werkt als volgt: klanten bestellen online een koelverse maaltijd, foodproduct of drank. Ze ontvangen een code die gekoppeld is aan het systeem. Daarmee opent de klant de bijbehorende versbox. Hij kan zijn bestelling 24/7 afhalen op een voor hem geschikt tijdstip. 

Openingstijden verlengen

Daarnaast beschikt De Versbox over de slimme vending app-tool Woyti, welke uitermate geschikt is voor bedrijven in de foodservice die to go- producten aanbieden. “Je kunt hiermee je openingstijden verlengen en inspelen op voedselverspilling door dagverse producten die ‘over’ zijn hier aan te bieden. De consument kan zo online en op afstand de beschikbaarheid en voedselinformatie zien en desgewenst de producten reserveren”, vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van NordCap Nederland. Deze importeur van food- en horeca-apparatuur brengt De Versbox op de Nederlandse markt. 



Maaltijd voor de nachtploeg

Ook voor de bedrijfscatering- en instellingsbranche biedt De Versbox uitkomst. “In bedrijven waar mensen 24/7 werken, kun je voor de nachtploeg eenvoudig een gekoelde maaltijd, gebaseerd op de persoonlijke (dieet)wensen van de consument, in De Versbox klaar zetten. Deze kunnen werknemers zelf door middel van een magnetron verwarmen. Je bedrijfsrestaurant hoeft daarvoor niet open te blijven.” 



Mentaal gemak

De Versbox gaat vele stappen verder dan de bestaande vendingmachines. De virtuele reserveringsmodule haakt aan bij trends als personalised food, digitalisering en de vraag naar meer mentaal gemak bij jonge consumenten. Uit recente onderzoeken van FSIN blijkt dat de eerder ingezette trend naar ‘thuis uit eten gaan’ aanhoudt. De jongere generatie is ‘meal prep fatigue’ en wil een gezonde maaltijden eten. “Die vinden ze bij versspecialisten als horeca, slager en cateraars. Met De Versbox spelen deze ondernemers perfect in op deze trend”, aldus de commercieel directeur.

NordCap Nederland
Kanaaldijk 34
2741 PA Waddinxveen
NEDERLAND